Τα πιο επικίνδυνα μέρη για τους τουρίστες

Οι προορισμοί για διακοπές είναι σίγουρα αμέτρητοι ειδικά αν έχετε σκοπό να επισκεφτείτε κάποια ξένη χώρα. Πώς θα ξέρετε όμως αν το μέρος που διαλέξατε δεν είναι και τόσο ασφαλές; Πώς μπορείτε να αποφύγετε το ενδεχόμενο οι ήρεμες διακοπές σας να μετατραπούν σε εφιάλτη; Εμείς συγκεντρώσαμε τα πέντε πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου για τους τουρίστες εδώ και σας τα παρουσιάζουμε ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή προορισμού για διακοπές φέτος.

1) Ρίο Ντε Τζανέιρο

Η Βραζιλία έχει πολλές πόλεις με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, χειρότερα και από του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Όμως, το Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για διακοπές. Έχει υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας στους δρόμους του και περισσότερο τα βράδια. Μπορείτε να το επισκεφθείτε αρκεί να είστε προσεκτικοί και να πάρετε τα ανάλογα μέτρα. Μην κυκλοφορείτε το βράδυ στους δρόμους του Ρίο Ντε Τζανέιρο και προτιμήστε να μένετε όσο περισσότερο γίνεται κοντά στο ξενοδοχείο διαμονής σας.

2) Παρίσι

Το ρομαντικό Παρίσι δεν είναι τόσο ασφαλές όσο φαίνεται. Η βόλτα σας μπορεί άνετα να μετατραπεί σε εφιάλτη ξαφνικά καθώς έχει πολλούς ληστές, άστεγους, ζητιάνους και πλανόδιους εμπόρους που θα σας πιέζουν ώρα να αγοράσετε κάτι που δε θέλετε σε πολύ υψηλή τιμή. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε αν πέσετε πάνω σε κάποιον πλανόδιο έμπορο είναι να τον αγνοήσετε και να συνεχίσετε την πορεία σας.

3) Ακαπούλκο

Κάποτε ήταν μια ασφαλής και πολυτελής περιοχή. Το Ακαπούλκο συνεχίζει να μαζεύει πολλούς τουρίστες όμως θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη. Το ποσοστό φόνων έχει αυξηθεί επικίνδυνα και οι τουρίστες είναι καλύτερο να παραμένουν στα ξενοδοχεία τους καθώς τα εγκλήματα συμβαίνουν στις γύρω περιοχές. Υπολογίζεται ότι δολοφονούνται 142 άνθρωποι ανά 100.000.

4) Νάπολη

Παρόλο που η Νάπολη θεωρείται η πιο ιταλική πόλη από όλες τις υπόλοιπες της Ιταλίας, πάντα ήταν επικίνδυνη. Πέρα από το γεγονός ότι είναι γενικά βρώμικη σαν πόλη, έχει πολλούς ληστές. Είναι πολλοί που περνάνε με τα σκούτερ τους και μπορεί να σας κλέψουν την τσάντα ή την κάμερα. Επίσης, υπάρχουν ντόπιοι οι οποίοι μπορεί να αρχίσουν να σας πλένουν το αμάξι χωρίς να τους το ζητήσετε και μετά να σας ζητήσουν λεφτά.

5) Δομινικανή Δημοκρατία

Φυσικά και φημίζεται για τα υπέροχα μέρη της και τον τουρισμό της και εννοείται ότι πλέον προσελκύει όλο και περισσότερους Έλληνες μετά την επιτυχία του Survivor Greece. Όμως, στις αρχές του φετινού έτους τη Δομινικανή Δημοκρατία χτύπησε ο τυφώνας Μαρία. Το χειρότερο είναι ότι ο συγκεκριμένος τυφώνας εμφανίζεται κυρίως από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο με αποτέλεσμα να μετατρέπονται οι διακοπές σας από γαλήνιες σε επικίνδυνες και απρόοπτα ανατρέψιμες. Καλό θα ήταν να επιλέξετε να την επισκεφθείτε οποιονδήποτε άλλο μήνα πέρα από αυτούς.