Συμβουλές για ταξίδια σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα

Τα τελευταία χρόνια η αθλητική βιομηχανία έχει αρχίσει να αναγνωρίζει τον αθλητικό τουρισμό ως μία σημαντική αγορά. Ένα από τα σημαντικότερα είδη αθλητικού τουρισμού είναι η παρακολούθηση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, όπως είναι για παράδειγμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου και οι αγώνες της Φόρμουλα 1. Πρόκειται για έναν πολύ καλό τρόπο να συνδυάσει κάποιος την εμπειρία της παρακολούθησης μιας αθλητικής διοργάνωσης και την επίσκεψη στα αξιοθέατα της συγκεκριμένης περιοχής. Όπως κάθε σημαντική δραστηριότητα, έτσι και αυτή χρειάζεται ειδικό προγραμματισμό πριν την αναχώρηση προκειμένου να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά και για να απολαύσει κάποιος το ταξίδι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πρακτικές συμβουλές

Οι εμπειρίες πολλών ταξιδιωτών μετά από την παρακολούθηση ενός αθλητικού γεγονότος έχουν βοηθήσει στο να συγκεντρωθούν αρκετές συμβουλές που μπορούν να προλάβουν αρκετές παγίδες και προβλήματα. Μερικές από αυτές είναι οι εξής:

 •         Κάντε έρευνα σχετικά με τη διαμονή σας, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το κατάλυμά σας βρίσκεται σε μέρος που σας εξυπηρετεί και έχει όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζεστε.
 •         Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε Ασφάλιση Υγείας που σας καλύπτει για τη χώρα που πρόκειται να επισκεφτείτε.
 •         Ελέγξτε ότι το διαβατήριό σας είναι σε ισχύ και ότι δεν πρόκειται να λήξει στο αμέσως προσεχές διάστημα.

 •         Κάντε έρευνα σχετικά με την περιοχή που πρόκειται να επισκεφθείτε, για να βρείτε τα αξιοθέατα, τα καλύτερα μέρη για φαγητό, αλλά και τα μέρη που πρέπει κάποιος να αποφεύγει να επισκέπτεται.
 •         Αγοράστε τα εισιτήριά σας από μια αξιόπιστη πηγή, διότι αν φτάσετε στον προορισμό σας χωρίς εισιτήρια για το γεγονός, είναι πιθανό να έχουν εξαντληθεί. Αποφύγετε να τα προμηθευτείτε από πηγές αμφιβόλου αξιοπιστίας διότι μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσάρεστες εκπλήξεις.
 •         Φτάστε στον προορισμό σας μία με δύο μέρες πριν το γεγονός, προκειμένου να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον.
 •         Σχεδιάστε πώς θα μετακινηθείτε προς τον χώρο του γεγονότος, εξετάζοντας τις επιλογές των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ταξί ή του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου.

 •         Ενημερωθείτε σχετικά με τις ιδιαιτερότητες που έχει το άθλημα που πρόκειται να παρακολουθήσετε ζωντανά, δεδομένου ότι κάποια αθλήματα έχουν ειδικούς κανόνες για τους θεατές (π.χ. γκολφ, τένις κλπ.)
 •         Πάρτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και καπέλο για να προστατευτείτε από τον ήλιο που πιθανώς θα συναντήσετε στην περιοχή.
 •         Προστατέψτε τα υπάρχοντά σας γιατί οι κλέφτες καραδοκούν, ειδικά σε γεγονότα με μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.
 •         Έχετε μαζί σας εντομοαπωθητικό όταν πρόκειται να μετακινηθείτε βραδινές ώρες.

Τα ταξίδια για παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων είναι ένας υπέροχος τρόπος για να βιώσετε την εμπειρία του αγαπημένου σας αθλήματος σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και να συνδυάσετε το αγαπημένο σας χόμπι με τις διακοπές. Αν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, το ταξίδι αυτό θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία που θα έχετε ως ανάμνηση σε όλη σας τη ζωή.